Skip to the content

Doc's Proplugs® VENTED zwemdopje

Banner pro plugs the better choice

"VENTED een onvoorwaardelijke bescherming voor oren van watersporters"

Het verschil die de Pro plugs maken voor zwemmers en patiënten is al jaren een vertrouwd beeld van medische en watersport professionals.

De keuze welk type oordopje wanneer wel te kiezen en wanneer welk type oordopje ten strengste is af te raden zal veel ongewenste oorproblemen voorkomen. Frequente en fervente watersporters met dichte oordoppen in de oren functioneren niet veilig en lopen meer risico's dan gedacht bij aanschaf.

Water in de gehoorgang mag?

Veel mensen denken dat water in het oor slecht is of het begin van het einde. Dit is een fabel, mits vanwege medische redenen het beter is om water en andere invloeden van buitenaf te mijden tot de huid van de gehoorgang of het trommelvlies is genezen. Een gezonde gehoorgang en trommelvlies kan best veel (water) hebben.

Wat wel moet worden vermeden is het oor met regelmaat blootstellen aan vervuild of zoutwater. In alle andere gevallen mag er best wel water (door de oordop) in het oor komen. Met zwemdopjes voor het watersporten is dat zelfs gewenst.

Met dichte oordoppen zwemt men aan het wateroppervlakte zonder duiken en springen. Het ontbreken van een drukventiel in zwemdopjes is gevaarlijk en kan leiden tot levensbedreigende situaties! Veel belangrijker is het volgende:

Zwemdopje+DrukVentiel = VEILIG

Kies voor 'n Veilig oordopje met behoud van evenwicht, communicatie voor langer water sport plezier zonder zorgen, kou of trauma's. Een afgesloten oordopje dat de gehoorgang afvult doet bij drukwisselingen makkelijk het trommelvlies scheuren.

De Pro plugs VENTED zijn veilig voor alle watersporten zoals free-dive, scuba, waterpolo, surf, body-boarden, etc. Ze laten het gehoor en evenwichtsorgaan natuurlijk werken. Ontlasten het trommelvlies en vergemakkelijken het klaren. Laten de gehoorgang intact en zijn te desinfecteren met alcohol. Adviesprijs € 22,00 per paar.

Meer over Proplugs®?

Voorkomen is beter dan moeten genezen van: zwemmersoor (otitis externa) - surfersoor (exostoses externa) - trommelvliesperforatie - onnodig uitspuiten - thermo-shock - huid-irritaties - vastzittend water - geluid - pech.

> Audine

Audine Healthcare Int.
Nobelstraat 16 BU6
2693 BC 's-Gravenzande
the Netherlands

Email: hello@audine.eu
Tel:  +31 (0)10 2251588
Fax: +31 (0)84 7171918

VAT/BTW: NL133343741B01
IBAN: NL43RABO0396322948

Via Google® Translate
in Deutsch 
en Français 
in English 

 

Audiol, simpel, slim, inventief en doeltreffend!

R. van der Laan, watersport-specialist